Lav væg ved sti
2004
Materiale: cementspånplader, 16 mm jernstænger og fundamentblokke
Mål: h:120cm l:1500cm b:ca.4,8cm


Vist på udstillingen c/o Sophienholm
Sep.-okt. 2004
Sophienholm, Lyngby, DK

I lav væg ved sti arbejder jeg med en art byggeelement, som sammensættes til en figurer. Hver element er 120 x 305 x 1,6 cm. og er udskåret nøjagtig ens. Skulpturen betjener sig at et minimalt udtryk uden dog at arbejde inden for det minimalistiske felt. Det er samspillet mellem det enkle og det kompleks, mellem gentagelsen og variationen som sætter figuerne i spil.

Det har været min hensigt, at eliminere forskellen mellem rum og værk, ved at medtænke rummet og gøre det til et aktive i stedet for et neutrale.
Figuren er opsat, så den går i form- og fortællemæssig dialog med stien og græsarealerne. I stedet for at placerer den så den fremviser sin autonomi i forhold til parken, har det været ideen at placere den så den kobler sig på stedet og arbejder videre med de strukturer der findes på stedet.

Skulpturen står på den måde i meget direkte forhold til det sted den er placeret og får derved en art funktion i forhold til den allerede eksisterende struktur.
Hvergang vi tilfører et rum materiale manipulerer vi brugeren af rummet. Omgivelser og beskuer gøres fysisk involveret i skulpturen og dens virkefelt udvides fra at være et visuelt virkefelt til også at være et fysisk erfaringsfelt.