Steder bliver synlige 1998
Materiale: Lægter, rundstokke, stof

Zhivkov’s sidste samtale 1998
Materiale: Telefon, ledning, rundstokke, træ, bastgardin, motor, ventialtorpropel

et tomt skab er en zone 1998
Materiale: 13 bænke m. indgraveret tekst
Mål: l:350cm b:115cm

To drenge gør mystisk ligfund på losseplads 1998
Teksthæfte

Camouflage er forskydning... 1998
Teksthæfte m. tegninger

Vist på udstillingen
”et tomt skab er en zone” 1998
North, Kbh.

Foto: Planet Foto/Bent Ryberg

Råmaterialet til udstillingen var tre små dagbladshistorier, fra 70érne, om tre mænd der under usædvanlige omstændigheder mistede livet samt historien om den bulgarske afhopper Georgi Markov´s mystiske død; det såkaldte paraplymord i London i 1978. Georgi Markov og de tre mænd havde det til fælles, at de levede på den anden side af normaliteten: én var subsistensløs, én var manden uden identitet, en var spionen fra øst og Markov var flygtet fra sit fædreland. Historierne danner det fortællemæssige landskab, som værkerne er skabt i.

Udstillingen bestod af tre skulpturer og to teksthæfter: Camouflage er forskydning fra sandhed til hemmelighed eller Georgi Markov og F.G. og To drenge gør mystisk ligfund på losseplads / Hvem kender manden i Søndermarken. Det ene hæfte fører, med udgangspunkt i de avisartikler der siden 1991 har været skrevet om paraplymordet, læseren gennem historien i 15 små afsnit.
Det andet gengiver ordret hvad aviserne skrev om de 3 døde mænd.
De tre skulpturer tager på forskellige måder deres afsæt i historierne. Den ene henviser i sin titel direkte til en af hovedaktørerne i Markov sagen: Todor Zivkov, Bulgariens kommunistiske leder siden 1989. Skulpturen hedder Zivkov´s sidste samtale og peger dermed på den begivenhed der 7. aug. 1998 blev omtalt i Information: Afslutningen på Todor Zivkov´s 86 årige liv. Skulpturen Steder bliver synlige arbejder dels med historiernes mulighed for at udpege en begivenhed, at gøre den synlig, og med begrebet eksil. Skulpturen er et billede på et sådan, men samtidig løsrevet fra sin funktion gennem den konstruktion den læner sig op af.
Titlen på udstillingen et tomt skab er en zone er også titlen på en skulptur. Den består af 16 lave bænke med indgraveret tekst. Bænkene er afpudset, hudløse og teksten er graveret ned i træet.