To figurer og tre fotografier
De går langs med disse flader som deres blik lodder sammen
(med tak til Matgurite Duras) 2005

Materiale: pulverlakeret aluminium
Mål: 240 x 40 cm

Materiale: lægter, lim og glasvæv.
Mål: 418 x 125 x 4 cm

Fotografier
Mål: 42 x 58

Vist på udstillingen Layer 5 transformation af funktion.
Okt. – nov. 2005
Islands Brygge 81, Kbh.

Foto: Anders Sune Berg

To figurer og tre fotografier

Den ene figur er en "foldefigur" altså en figur som, i alt fald ser ud som om den, er foldet ud af et enkelt stykke materiale. Den anden er skabt gennem drejninger af det samme modul. Gentagelse og variation.
Når et materialel foldes skabes der rum mellem fladerne og derved bliver blikkets vej gennem materialet styret. Det er det samme der sker når vi bevæger os rundt i virkeligheden. Her er det arkitekturen, som er bestemmende for vores vej og bevægelse.

I mine fotografier arbejder jeg også med blikket og mødet mellem forskellige lag af virkeligheden. Fotografiet er en fantastisk historiefortæller og manipulator. Ligesom arkitekturen viser os vejen, vise fotografiet os hvordan vi skal kikke på virkeligheden. Men fotografiet kan også nedbryde den virkelige virkelighed ved at indskyde små justeringer, som måske ikke umiddelbaret opdages. Fotografiet intervenerer i virkeligheden, fordi man gennem små forskydninger kan ændre på virkeligheden og for et kort øjeblik lade beskueren tro at det er sandt det der sker.