CURRICULUM VITAE

Rikke Ravn Sørensen
Født 1965


Medlem af bestyrelsen for J.F.Willumsens museum
Medlem af Kunstnersamfundet
Medstifter af Layer Skulptur Projekt
Medlem af Skulpturi.dk
Medlem af Værkstedsrådet Statens Værksteder for Kunst


Uddannelse:

1997 - 1999 Det Kongelige danske Kunstakademi. Cand. phil. i kunstteori og -formidling.
1991 - 1997 Det Kongelige danske Kunstakademi. Billedkunstskolerne.

Udstillinger:

2017 Pomelo dyrkerens terasse. Kunsthal Nord Ålborg. Solouds.
Engros. Grønttorvet Valby
2015 Skovsnogen, Døvlingvej Meldgaard Skov, Kibæk.
SELF STORAGE. Initieret af BETON. Kbh.
Not at Home. Viborg Kunsthal.
På Plads. Nokolaj Kunsthal.
2014 Mellemværende. Munkeruphus
SkUlpTuRiMuSeUmsByGniNgEn
2013 Pluralistisk panorama. Vestjyllands Kunstpavillon
2012 Robert Jacobsen up to date. Esbjerg Kunstmuseum.
Rundtenom. Den Frie Udstillingsbygning.
Multimarked. Udstilling af multiples. Skulpturi.dk
LANDING. Projektrummet teksas
Sculpture and Object XVII. Bratislava, Slovakiet.
2010 Separatudstilling på Skulpturi.dk
2009 Long way home. Cluster, Berlin.
Augustiana, Skulpturpark. Augustenborg
2008 Bedre skulptur end aldrig. Portalen, Hundige
Før hele denne historie Skulpturi.dk
Skulptur i Eventyrhaven, Eventyrhaven, Odense (katalog)
Inside Modernism. Landskrona Konsthall. (Jørgen Carlo Larsen & Axel Lieber) Landskrona Konsthall, Sverige (katalog)
Skulpturpark 2058, Skitsemuseet i Lund, Sverige
Udkast. Skulpturi.dk Den Ny almindelighed, De Gamles By, København
Skulpturi.dk flytter ind, VM-bjerget, Ørestaden, København
2007 Skulpturi.dk, Åbningsudstilling
Skulpturi.dk på alt_cph
Rundt på gulvet / Floor show. Kunsthallen Brandts, Odensen.
2006 Stativ, stakit, kasket. Århus Kunstbygning. (katalog)
bukke flette dreje. Separat. Ringsted Galleriet. Ringsted
2005 Layer 5 transformation af funktion. Islands Brygge 81, Kbh.
2004 Ideboxing: ARoS og Randers Kunstmuseum og Møstingshus.
c /o Sophienholm. Lyngby, Dk
2003 Layer 4 Eksteriør. Søndermarken, Frederiksberg, DK
Ideboxing. Overgaden. Kulturministeriets udstillingssted. Kbh.
2002 Layer 3 - Interiør. Hauser Plads 30A, Kbh.
Who comes who leaves who stays. Östra Kyrkogården Malmø
Rum 3 Overgaden. Kulturministeriets udstillingssted. Kbh.
2000 Layer 2. Vester Voldgade 117, Kbh.
1999 Gæst hos Decembristerne. Den Frie udstillingsbygning Kbh.
Agerholm Skulpturpark.
1998 Når plast bli’r kunst. DK. Tekniske museum. Helsingør
“et tomt skab er en zone”
. North udstillingssted. Kbh.
1997 Efterårsudstillingen Charlottenborg. Kbh.
Exit 97. Kunstakademiets Afgangsuds.Kunstforeningen .Gl.Strand. Kbh.
Overgaden. Kulturministeriets udstillingssted. Kbh.
1996 Layer 1 skulpturudstilling. Vestergade 12A. Kbh.
Forårsudstillingen Charlottenborg. Kbh.
1995 Observerbar faldkonstruktion. Rådskælderen. Kbh.
1994 Social video. Udstillingsstedet N55. Kbh.
Projekt: langebrogade 23 5.th / prinsessegade 55-57. Kbh.
m. Maria Finn, Cæcilie Wnedt og Tina Maria Nielsen. Kbh.
1993 Billedhuggerskolen Charlottenborg. Museet f.Samtidskunst. Roskilde
O:EAUDNSEMGFEÆOBP. Forum galleriet. Malmø.

Udsmykninger og konkurrencer:

2017 Konkurrence om lyskunst til De tre broer ved Brabrandstien. Århus Kommune.
2016 Udsmykningsforslag Ballerup Psykiatriske Center. Indbudt af Statens Kunstfond. Færdig dec. 2017
2013 Skulpturkonkurrence Energinet Ballerup
2012 Indvielse af udsmykning, Handelshøjskolen Århus
2011 Indvielse af udsmykning, Virum Gymnasium
1995 Skulpturkonkurrence til Gørlev kommunes 25. års jubilæum.

Kuratering / udstillingsarrangør:

2014 SkUlpTuRiMuSeUmsByGniNgEn.
2013 Pluralistisk panorama. Vestjyllands Kunstpavillon
2012 Kunstkritikerprisen 2012 går til Skulpturi.dk
Arrangerer Multmarked på Skulpturi
2010 Arrangerer uds. HUN OG HENDE med Elisabeth Toubro og Karin Westerlund.
Skulpturi.dk sammen med T.M. Nielsen
2009 Udgiver bogen: Rikke Ravn Sørensen ,.-
Arrangerer uds. Lock, Monika Brandmeier. Skulpturi.dk
sammen med Jørgen Carlo Larsen
2008 Arrangerer uds. Før hele denne historie. Skulpturi.dk
sammen med T.M. Nielsen
Arrangerer uds. Ballroom. Skulpturi.dk
2007 Arrangerer Skulpturi.dk’s Åbningsudstillings sammen med Jørgen Carlo Larsen
2005 Arrangerer Layer 5 transformation af funktion og redigerer tilhørende bogprojekt
sammen med Tina Maria Nielsen.
Skriver katalogtekst Layer 5 transformation af funktion
2003 Arrangerer Layer 4 – Eksteriør og redigerer tilhørende bogprojekt sammen med Tina Maria Nielsen.
2002 Arrangerer Layer 3 - interiørs og redigerer tilhørende bogprojekt sammen med Tina Maria Nielsen.
2000 Arrangerer Layer 2 og redigerer tilhørende bogprojekt sammen med Tina Maria Nielsen.
1996 Arrangerer Layer 1 skulpturudstilling og redigerer tilhørende bogprojekt
sammen med Tina Maria Nielsen.
1994 Arrangerer Projekt: langebrogade 23 5.th / prinsessegade 55-57. Kbh.
Teksthæfte. m. Cæcile Wendt, Maria Finn, T.M. Nielsen

Bibliografi:

2016 Pomelo dyrkerens terasse. Kunsthal Nord Ålborg.
2009 Rikke Ravn Sørensen ,.- (komma punktum streg)
2008 Eventyrhaven, Magnus Thorø Clausen
2007 Rundt på gulvet, Anna Krogh
2007 Nybrud, dansk Kunst i 1990'erne. Rune Gade, Camilla Jalving
2005 Stativ Stakit Kasket. Udstillingskatalog. Mai Misfeldt
2002 who comes who leaves who stayes, Karsten R.S. Ifversen

Legater og anden støtte:

2017 Præmiering Statens Kunstfond: Pomelo dyrkerens terasse. Kunsthal Nord Ålborg.
Arbejdslegat Statens Kunstfond
2016 Kunstfonden af 1973. Hæderslegat.
2013 Grosserer L.F. Foghts Fond
Akademiraadets Understøttelsesfond
Billedhugger Gerhard Hennings Legat
2012 Billedkunstrådet
2011 Billedkunstrådet
2010 Hæderslegat fra Ruth og Finn Torjussens Fond
2009 Hæderslegat fra Ole Haslunds Kunstnerfond,
Billedkunstrådet
2008 Billedkunstrådet
2007 Statens Kunstfond og Billedkunstrådet
2006 Billedkunstrådet
Præmieret af Statens Kunstfond
2005 Statens Kunstfond og Billedkunstrådet
2004 Statens Kunstfond og Billedkunstrådet
2003 Statens Kunstfond og Billedkunstrådet
2002 Arbejdslegat fra Statens Kunstfond.
2000 Billedhugger Gerhard Hennings Legat
Akademirådets støtte til yngre kunstneres udstillingsvirksomhed
Københavns Kommunes Kulturelle Udviklingspulje
Kulturministeriets Udviklingsfond
Overretssagfører L.Zeutens Mindelegat
Becket Fonden.
1999 Sleipnir rejseleget
Billedhugger Gerhard Hennings Legat
Oda og Hans Svennings Fond
Fonden Julius Skrikes Stiftelse
Københavns Kommunes Uddannelselegat
Arne Meyers Legat.
1998 Præmieret af Statens Kunstfond
Bielkeske Legater
Akademirådets Rejsestipendier
Akademirådets støtte til yngre kunstneres udstillingsvirksomhed
Billedhugger Gerhard Hennings Legat.
1997 Billedhugger, professor Gottfred Eickhoff og Gerda Eickhoffs fond
Maria Månsons Kunstnerlegat
Mogens Poulsens Billedhuggerlegat
Uni-Banks rejselegat
J.L. Fondets rejselegat
Akademirådets støtte til yngre kunstneres udstillingsvirksomhed.
1996 Fondation Idella
Kulturministeriets udstillingsstøtte i Kulturby96
1995 Glashandler Ronges legat
Københavns Kommunes Uddannelselegat.