Udsmykningen Engesvang Børnehus
2020

Cirkulær fortælling i sten og træ I-III
- en fiktion om landskab, tid, materialitet og transformation.

Der er offentlig adgang til udsmykningen udenfor institutionens åbningstider.


Tak til Ikast-Brande Kommune og
Statens Kunstfond.

Sten og træ har lagret tiden i sig og er som et album, der kan fortælle om udviklingen af vores fysiske verden. Når vi bearbejder sten og træ og flytter dem til nye steder, flytter tiden med og deres historier kan udfolde sig på nye måder.

Jeg har udviklet tre skulpturer, der hver især er en lille fortælling om landskab, tid, materialitet og transformation. Jeg ønsker at udfordre børnene til at reflektere over omgivelserne gennem udforskning af materialerne i skulpturerne og gennem bevægelse på og omkring skulpturerne. Sten er budbringer fra en fjern fortid og de store sten vi finder i Danmark er ført hertil af isen fra vores nordlige nabolande. Når geologerne skal bestemme hvilket grundfjeld de kommer fra bore de huller i stenen og udtager stenprøver. Jeg har på samme måde udboret cylinder fra de store sten, jeg har hentet i sandgraven i Isenvad. Cylinderne henviser hver især til den sten de kommer fra og på legepladsen findes både cylinderne og stenene med hul igennem.

Sten og træ spejler landskabet, der ligger omkring os, med stort nærvær og mange magiske fortællinger. Egetræ fældes typisk i skoven når det er omkring 130 år gammelt og kan ligesom stenene fortælle historier om forandringer og processer vi ellers ikke kommer i kontakt med.

Sammen med egetømmer og ubehandlede egetræsstubbe står fire nyplantede egetræer, som peger ud i fremtiden.